The house is designed as a one story home, T-shaped design, when one of the planning motivations was a separation of the parent’s area to the children’s and service areas. The connection between the parts of the house was designed by shared spaces of family area and living room, connected by a large pergola overlooking the backyard, and allows them to be opened and used as one large space.

The house was designed as a mass built in an open space, and accordingly the living space as a connecting element between the two Yards, front and back.

The home sits in the heart of Agricultural settlement on the edge of a driveway of greenhouses where trucks passes. Therefore the process of planning was a major challenge and a desire to create quiet and intimate feeling in the house. As a response to the environment, the front driveway was designed as a long  facade, which serves as an acoustic front, allows a sense of privacy in the house and yards.

As part of the desire to create intimacy in and out, and a desire to maintain contact with the outside, the patio spaces were planned as controlled and enclosed spaces. In this form, space and light remain even when the house is closed to its environment.

The House advocates the principle of sustainable and resilient to growth and future changes that will make the children’s rooms into separate units when they grow up. This Design thinking was already planing the foundation of the house out of a desire to separate the functions and spaces and allowing for future exploitation of these different spaces.